Ποιοι είμαστε

To Διαιτολογικό γραφείο βρίσκεται στου Ζωγράφου, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας.  Η πρόσβαση είναι εύκολη με μέσα μεταφοράς καθώς υπάρχει συχνή συγκοινωνία και στάση λεωφορείου ακριβώς κάτω από το γραφείο. Το Διαιτολογικό Γραφείο λειτουργεί νόμιμα με άδεια λειτουργίας Αρ. Πρωτ. 600860- 16/7/2021 στην οδό Λ. Στρ. Παπάγου 57.

Η Παπαϊωάννου Σεβαστή είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα «Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής» ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία –Διατροφή» του ίδιου Πανεπιστημίου.
Μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών. Παράλληλα εργάζεται και ως Κλινική Διατροφολόγος –Διαιτολόγος στο Ενδοκρινολογικό ιατρείο Γεώργιου Κανάκη. Έχει εργαστεί ως διαιτολόγος αθλητικής διατροφής στο «Παγκράτιο» γυμναστήριο και ως κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος στην πρότυπη μονάδα γηριατρικής φροντίδας «ΘΑΛΠΟΣ» όπου τέθηκε υπεύθυνη παραγγελιών και παραλαβής τροφίμων καθώς και υπεύθυνη εφαρμογής συστήματος πιστοποίησης ISO9001:2008. Η πρακτική της άσκηση έχει γίνει βιομηχανία τροφίμων «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Θ.ΑΕΒΕ», και επίσης  στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» Τέλος έχει εργαστεί εθελοντικά στο πρόγραμμα διατροφής του Ινστιτούτου «ΠΡΟΛΗΨΙΣ».

 

Η Μαρία Ρίτσου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διατολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας. Στη διάρκεια των σπουδών της η πτυχιακή ερευνητική της εργασία με θέμα Η επίδραση της καφεΐνης σε αθλητές βαθμολογήθηκε με βαθμό Άριστα 10.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της κέρδισε πολύτιμη εμπειρία κάνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο DNA (Συντάγματος) όπου ασχολήθηκε κυρίως με τη διαχείριση βάρους, την παχυσαρκία και διάφορα προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε 2 διαφορετικά ιατρικά κέντρα αδυνατίσματος με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, τη διαχείριση του βάρους, ενώ παράλληλα ανέπτυξε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης. Επίσης έχει εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε 3 μεγάλα γυμναστήρια της Αθήνας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία σε αθλούμενους, με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής σύστασης και φυσικής κατάστασης, καθώς έχει υπάρξει η ίδια πρωταθλήτρια Ελλάδος στο στίβο (3 και 5 χιλιόμετρα). Σαν αθλήτρια, έχει επιτελέσει μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και έχει συμμετάσχει σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου. Έχει εμπειρία στην παιδική διατροφή καθώς συνεργάζεται με αθλητικές και καλλιτεχνικές ομάδες. Έχει οργανώσει ημερίδες και έχει επίσης συμμετάσχει σαν ομιλήτρια, σε σχολεία και ιδιωτικά κέντρα με θέματα την ενημέρωση και πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Αρθρογραφεί τακτικά στον διαδικτυακό και στον έντυπο τύπο, και μεταδίδει τις γνώσεις και τα τελευταία δεδομένα στο χώρο της διατροφής μέσα από αυτά. Επίσης τα άρθρα του ιστοτόπου της, οποία ενημερώνονται συχνά, και μάλιστα τα αναδημοσιεύονται από άλλους δημοφιλής ιστότοπους. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και συμμετέχει σε συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες στην διοργανωτική επιτροπή. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), του ESPEN (European Society for Clinical Nutrition) και τον GRESPEN (Αντιπρόσωπος του ESPEN) στην Ελλάδα.