Πώς θα αλλάξουμε συνήθειες που προσθέτουν βάρος

Πώς να απολαύσουμε το καλοκαίρι χωρίς ενοχές
30/06/2021
Κι όμως το καλοκαίρι μας αδυνατίζει!
24/07/2021

Μπορεί μερικές φορές να μην προσέχουμε τι τρώμε και να ακολουθούμε καθημερινά συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία και το σώμα μας. Το καλό είναι ότι αυτό συμβαίνει ασυνείδητα και υπάρχει τρόπος να λάβουμε δράση και να απαλλαχτούμε μια και καλή από όσα μας χωρίζουν από το ιδανικό βάρος.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα νιώσεις τη διαφορά!

Υιοθέτησε υγιεινές επιλογές για τα σνακ σου

Οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε για τα σνακ που καταναλώνουμε μέσα στη μέρα τις περισσότερες φορές μας γεμίζουν με άφθονες θερμίδες και λίπος. Η ένταξη στη διατροφή σου εναλλακτικών υγιεινών επιλογών μπορεί να σου προσφέρει όχι μόνο την απώλεια των θερμίδων αυτών αλλά και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που χρειάζεσαι!

Σκέψου αν όντως πεινάς

Δεν είναι λίγες φορές που η πείνα μας οφείλεται σε συναισθηματική φόρτιση ή άγχος και όχι σε ουσιαστική ανάγκη για το σώμα μας. Άλλες φορές πάλι το αίσθημα της πείνας συγχέεται με το αίσθημα της δίψας. Οπότε πριν ανοίξεις το ψυγείο για να υποκύψεις σε μία διατροφική ατασθαλία πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό και σκέψου πρώτα αν όντως το χρειάζεσαι!

Προγραμμάτισε την εβδομάδα σου

Το φαγητό συνήθως συνοδεύεται από στιγμές στενοχώριας ή ανίας, την ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση ή σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Προσπάθησε λοιπόν από την αρχή της εβδομάδας να έχεις προγραμματίσει εποικοδομητικές χαλαρωτικές δραστηριότητες που θα σε απαλλάξουν από τη λιγούρα και την επιτακτική ανάγκη για φαγητό, όπως μια βόλτα στο πάρκο, γυμναστική της αρεσκείας σου ή ένα απλό αφρόλουτρο.

Κοινωνικοποιήσου

Το κοινωνικό περιβάλλον κατέχει σημαντική θέση στη ζωή μας και πολλές φορές η έλλειψη φιλικού κύκλου αποβαίνει μοιραία για την ψυχολογία μας και συνεπώς για τη διατροφή μας. Γι’ αυτό προσπάθησε να εστιάσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους γύρω σου ή με ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα σε στηρίξουν στην προσπάθεια σου και θα μοιραστείτε τα άγχη και τις φοβίες σας.

Μην τα εγκαταλείπεις

Ναι, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσεις να τηρήσεις την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου και να φας ακόμη ένα κομμάτι πίτσα. Αυτό όμως δε σε καθιστά αποτυχημένη! Σκέψου το στόχο σου, το μέλλον και βάλε στο μυαλό σου πως ένα μικρό βήμα πίσω δε μπορεί να σου στερήσει τίποτα όταν κάνεις πολλαπλά βήματα μπροστά. Συνέχισε δυναμικά και θα τα καταφέρεις!